Endelig kan jeg sidde ude ved bålet og snitte. Jeg har beskåret lidt på grunden ved min ødegård og en af de små træer havde en fin bøjning ved basis. Jeg flækkede stammen langs kernen af træet og fik to fine buede stykker træ. De to stykker træ blev gjort smallere med båndkniven i min snittehest, og nu er de blevet til et fint salatsæt.

Det er nemmere at snitte i frisk træ end træ, der er tørt. Det friske træ er blødere at skære i. I dette tilfælde arbejdede jeg i en gren, der var ca. 4 cm i diameter. Jeg lod barken sidde i kanterne, så der kommer et lille farvespil mod det helt lyse træ. Barken blev fjernet i den ende, der skal bruges i salaten.

Når man snitter i frisk træ, er det en god idé at lade træet tørre langsomt. Isæt hvis det er større ting, kan træet flække, når det bliver tørt for hurtigt. Jeg putter mit arbejde i en papirspose eller en plastikpose, hvis det er varmt i vejret. Om vinteren kan man med fordel lægge træet ude i en pose og arbejde videre senere.

Jeg bruger ikke sandpapir, på mine snittede ting. Jeg kan bedre lide at man kan se at træet er snittet og lidt kantet efter kniven. Når træet er helt tørt, bruger jeg bagsiden af kniven til at fjerne de små fibre, der evt. stritter. Inden satalsættet kommer i brug, får det en omgang madolie på overfladen.